het water in!

Dan is er die dag waar we lang naar hebben uitgekeken: de eerste werken voor de expositie MEERkunst gaan het water in! Een stralende dag, geen straf om rond het water bezig te zijn. Met een kraan en een boot worden vijf werken geplaatst. De gemeente leverde de boot, Hendriks uit Niftrik de kraan, bestuurd door Huub, die heel behulpzaam en geduldig was.

Gelukkig, want het duurt wel even voor het gedaan is. Het moment dat een werk het Meer in gaat is elke keer weer een beetje spannend. Een aantal zijn speciaal voor MEERkunst gemaakt en hebben nog nooit water gezien – extra spannend. Daarna moet het werk nog op precies de juiste plaats worden gelegd, in de goede positie, en stevig verankerd. Dat is enorm belangrijk, de werken blijven immers tot eind september liggen, en in drie maanden kun je heel wat weer verwachten.

Volgende week komen de andere werken, en daarna de bordjes en boekjes met toelichting.

Hier verklappen we niet teveel, want je moet natuurlijk gewoon komen kijken en verrast en verblijd raken door de echte werken in een prachtig groene omgeving. Wel een kort filmpje om de sfeer te proeven, van de tewaterlating van Het Voorbijgaan, een werk van Yvonne Halfens.