‘vrijheid’ op het water

In 2020 viert ook de gemeente Wijchen 75 jaar vrijheid. In het kader hiervan organiseert KunstKring Wijchen het kunstproject MEERkunst, een buitenexpositie in het hart van Wijchen.

kunst op het water

Van april tot september 2020  worden er op het water van het Wijchens Meer vijftien kunstwerken opgesteld, die elk op een heel eigen wijze het thema ‘vrijheid’ verbeelden. Na een open inschrijving heeft een selectiecommissie de expositie samengesteld.

Het belooft een bijzondere en afwisselende tentoonstelling te worden, met zowel klassieke, figuratieve beelden als abstracte sculpturen, en ook werk dat niet zo gemakkelijk in een hokje past. Naast bestaand werk zal er een aantal nieuwe werken te zien zijn, die kunstenaars speciaal voor MEERkunst maken. De opening van MEERkunst vindt plaats op 11 april.

wandelen met een andere blik

Als geliefd recreatie- en natuurgebied middenin Wijchen is het Meer bij uitstek geschikt voor een expositie rond een thema dat iedereen raakt. Wie langs het Meer wandelt of fietst  zal door de uiteenlopende kunstwerken, tegen een achtergrond van water en groen, aan het denken worden gezet over wat vrijheid inhoudt -toen en nu, voor onszelf en voor anderen.

Rondom de tentoonstelling zijn extra activiteiten gepland, zoals rondwandelingen met een gids en ontmoetingen met de kunstenaars.