‘vrijheid’ op het water

In 2020 viert ook de gemeente Wijchen 75 jaar vrijheid. In het kader hiervan organiseert KunstKring Wijchen het kunstproject MEERkunst, een buitenexpositie in het hart van Wijchen.

kunst op het water

Van juni tot oktober 2020  worden er op het water van het Wijchens Meer dertien kunstwerken opgesteld, die elk op een heel eigen wijze het thema ‘vrijheid’ verbeelden. Na een open inschrijving heeft een selectiecommissie de expositie samengesteld.

Het is een bijzondere en afwisselende tentoonstelling, met zowel klassieke, figuratieve beelden als abstracte sculpturen, en ook werk dat niet zo gemakkelijk in een hokje past. Naast bestaand werk is er een aantal nieuwe werken te zien zijn, die kunstenaars speciaal voor MEERkunst maken.

wandelen met een andere blik

Als geliefd recreatie- en natuurgebied middenin Wijchen is het Meer bij uitstek geschikt voor een expositie rond een thema dat iedereen raakt. Wie langs het Meer wandelt of fietst  zal door de uiteenlopende kunstwerken, tegen een achtergrond van water en groen, aan het denken worden gezet over wat vrijheid inhoudt -toen en nu, voor onszelf en voor anderen.