werk mee voor MEERkunst!

KunstKring Wijchen organiseert in het kader van 75 jaar Bevrijding van april tot september 2020 de buitenexpositie MEERkunst. In het Wijchense Meer worden 16 kunstwerken opgesteld: 15 van professionele kunstenaars, en een extra kunstwerk dat leerlingen van het Maaswaal College maken onder leiding van een kunstenaar. De opening – een bijzonder evenement waar veel Wijchenaren actief aan zullen deelnemen – vindt plaats op 11 april.

Het is een ambitieus project, waar veel bij komt kijken. De bestuursleden en vaste vrijwilligers van KunstKring Wijchen kunnen die klus niet alleen klaren. Daarom zoeken wij vrijwilligers die op de een of andere manier willen bijdragen aan het slagen van het evenement.

waar gaat het om?

De expositie duurt vijf maanden, en in die periode hebben we te maken met voorbereiding, opbouw en opbreken, opening, en diverse andere activiteiten. Je kunt je voorstellen dat er heel uiteenlopende dingen moeten gebeuren. Een paar voorbeelden:

  • we zoeken sterke en handige mensen om te helpen bij de plaatsing van de kunstwerken, waarbij bootjes en kranen worden ingezet (van 28 maart t/m 4 april)
  • bij de voorbereidingen van de opening en de opening zelf zoeken we hulp voor publiciteit (flyers verspreiden, posters ophangen), ontvangen van bezoekers, catering en toezicht.
  • voor de periode dat de expositie loopt zoeken we vrijwilligers die willen optreden als gastheer/vrouw of gids voor georganiseerde wandelingen langs de kunstwerken
  • er zijn vrijwilligers nodig die periodiek een rondje om het Meer maken om te kijken of alles nog op z’n plaats staat of ligt: er kan immers van alles gebeuren als een expositie vijf maanden lang is blootgesteld aan weer en wind
  • voor de parallelexpositie over en van de deelnemende kunstenaars in het Kunsthuis (10 t/m 26 april) zoeken we suppoosten (’s middags op vrijdag, zaterdag en zondag)

meewerken?

Lijkt het je leuk betrokken te zijn bij het bijzondere project dat MEERkunst is? Vul dan onderstaand formuliertje in, zodat wij een idee krijgen van wat vrijwilligers zouden willen doen. Je legt je hiermee nog nergens op vast. Je krijgt een uitnodiging voor een vrijwilligersbijeenkomst in februari. Daar gaan we samen doornemen wat er allemaal komt kijken bij de organisatie van MEERkunst en hoe de taken verdeeld zouden kunnen worden.